Skip Sidebar
Changemaker Oene

Changemaker Oene

Non-profit or charity

About

"Op school hebben wij een klassen whatsappgroep. Hier werden al snel hele vervelende dingen gezegd, vooral tegen een vriendje van mij. Hij werd zo erg gepest, dat hij er ziek van werd en niet meer ...

Share
 Oene's missie tegen pesten

Oene's missie tegen pesten

Organisation role · Flexible hours · Starting from 24 Jul 2023
Nederland, Texas, United States
This Activity is expired You can find other Activities here.
Share Activity
Changemaker Oene
#67809
Scan me or visit www.chapters.stateofyouth.org/o/Changemaker-Oene1/activities/Oenes-missie-tegen-pesten/67809 to join

Contact person

Detailed description

"Op school hebben wij een klassen whatsappgroep. Hier werden al snel hele vervelende dingen gezegd, vooral tegen een vriendje van mij. Hij werd zo erg gepest, dat hij er ziek van werd en niet meer naar school durfde. Een aantal kinderen uit onze klas vonden dit echt niet kunnen en hebben daarom een clubje opgericht om meer positiviteit in de klas en op school te krijgen. We hebben ontdekt dat 11% van de tieners in Nederland weleens gepest is met foto’s of filmpjes die van hen zijn verspreid en 64% zich ongelukkiger voelt door cyber pesten. We zijn daarom begonnen met het geven van spreekbeurten en samen met onze leraar over dit probleem gaan praten. Zo hebben we elkaar beter leren kennen en ontdekt dat wij allemaal leuk genoeg zijn zoals we zijn. Ik ben nu begonnen met het geven van spreekbeurten in andere klassen. Ik wil dit graag ook doorzetten op andere scholen en leuke events organiseren waar iedereen welkom is. Wat ook goed werkt om de sfeer in de klas te verbeteren, is het uitdelen van complimenten kaartjes. Benadruk wat je leuk vindt aan iemand, niet zijn of haar mindere kant!"

Getting there

This Activity is expired You can find other Activities here.
Share Activity
Nederland Activities > Changemaker Oene > Oene's missie tegen pesten

About Changemaker Oene

"Op school hebben wij een klassen whatsappgroep. Hier werden al snel hele vervelende dingen gezegd, vooral tegen een vriendje van mij. Hij werd zo erg gepest, dat hij er ziek van werd en niet meer naar school durfde. Een aantal kinderen uit onze klas vonden dit echt niet kunnen en hebben daarom een clubje opgericht om meer positiviteit in de klas en op school te krijgen. We hebben ontdekt dat 11% van de tieners in Nederland weleens gepest is met foto’s of filmpjes die van hen zijn verspreid en 64% zich ongelukkiger voelt door cyber pesten.
We zijn daarom begonnen met het geven van spreekbeurten en samen met onze leraar over dit probleem gaan praten. Zo hebben we elkaar beter leren kennen en ontdekt dat wij allemaal leuk genoeg zijn zoals we zijn.
Ik ben nu begonnen met het geven van spreekbeurten in andere klassen. Ik wil dit graag ook doorzetten op andere scholen en leuke events organiseren waar iedereen welkom is. Wat ook goed werkt om de sfeer in de klas te verbeteren, is het uitdelen van complimenten kaartjes. Benadruk wat je leuk vindt aan iemand, niet zijn of haar mindere kant!"